Genk stuurt Standard met lege handen naar Luik, maar verliest Trossard

Genk stuurt Standard met lege handen naar Luik, maar verliest Trossard

08-02-2019 22:22
27

Vrijdagavond heeft KRC Genk de topper van Standard gewonnen. De leider haalde het met 2-0 van de Rouches. Op het einde van de partij verloor Genk wel Leandro Trossard met een enkelblessure.

Clement voerde bij Genk één wissel door. Paintsil nam de plaats van Ndongala in. Bij Standard moest Preud'homme noodgedwongen twee wissels doorvoeren. Fai was immers geschorst en Emond moest geblesseerd afhaken. Cavanda en Djenepo kwamen bij de Rouches in de ploeg. Eigenlijk speelde Standard daardoor zonder echte puntaanvaller.

Voor de match werd Clement in de bloemen gezet. De trainer van Genk ontving de Trofee Raymond Goethals. Van collega Preud'homme kreeg de trainer van Genk nog een extra cadeautje. Na het eerste fluitsignaal was het weggeven van cadeautjes gedaan. Standard was niet meteen naar de Luminus Arena gekomen om aan te vallen.

Genk mocht van de bezoekers de bal hebben. Tot aan de zestien deed Genk daar goede dingen mee, maar eens aan de goal van Ochoa stopte de Limburgse machine. Pas na goed tien minuten vond de thuisploeg een gaatje in de defensie van Standard, maar Trossard mikte op Ochoa.

Daarna was er in Genk een mooi eerbetoon voor een overleden fan. Zowel de fans van Genk als die van Standard zongen en klappen om de fan te herdenken. Op het veld bleef Genk baas. Het kreeg ook enkele kleine kansen, maar de 1-0 bleef uit. Aan de andere kant had Vukovic weinig te doen. Verder dan wat pogingen vanuit de tweede lijn kwam Standard niet.

Twee keer Samatta
Na de rust veranderde het spelbeeld niet. Genk bleef baas en ging het hardst op zoek naar de openingstreffer. De druk van de thuisploeg nam toe en uiteindelijk kreeg Genk wat het verdiende, de 1-0. De inlopende Trossard vond Ochoa op zijn weg, maar Samatta was goed gevolgd en liet de Luminus Arena dansen met zijn achttiende treffer van het seizoen.

Na de verdiende goal nam Genk wat gas terug. Standard begon eindelijk wat aan te vallen, maar veel leverde dat niet op. Een dikke vijf minuten voor het einde sloeg het noodlot nog toe bij Trossard. Zonder een tegenstander in de buurt sloeg hij zijn enkel om. Het Genkse goudhaantje moest meteen geblesseerd vervangen worden.

Vlak voor het einde kreeg Vanheusden nog de kans op de gelijkmaker, maar de verdediger kon van dichtbij de bal net niet in doel verlengen. Dat zou Standard zuur opbreken. Nog geen minuut later lag de bal er immers aan de andere kant weer in. Genk counterde perfect en Samatta maakte zijn tweede van de avond.

Door de zege telt Genk nu 57 punten. Standard blijft achter met 43 punten. De Rouches blijven wel zeker na deze speeldag vierde in de stand. KAA Gent, STVV en Anderlecht kunnen wel inlopen op Standard, maar er niet voorbij gaan.