KV Oostende ontsnapt net op tijd aan een 5-0 nederlaag

KV Oostende ontsnapt net op tijd aan een 5-0 nederlaag

08-02-2019 20:07 Laatste update: 20:17

KV Oostende trekt zaterdagavond naar Charleroi. Gert Verheyen kan tegen de Zebra's geen beroep doen op Aristote Nkaka. Daar kwam men bij KV Oostende net op tijd achter.

Op vrijdag maakte Verheyen zijn negentienkoppige selectie voor de verplaatsing naar Charleroi bekend. Bij de namen stond ook die van Nkaka, maar de middenvelder moet een weekje op het strafbankje plaatsnemen. Op de vorige speeldag pakte hij immers zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Daar kwam men bij KVO pas later op de dag achter.

Had Nkaka één seconden gespeeld tegen Charleroi, dan hadden de Zebra's klacht kunnen indienen en hadden ze meer dan waarschijnlijk voor de groene tafel met 5-0 gewonnen.

De schorsing van Nkaka betekent wel goed nieuws voor één van de andere achttien spelers. Normaal gezien moest er immers zaterdag nog iemand afvallen, maar dat hoeft nu dus niet meer. De selectie van Verheyen is nu compleet. Daarbij zit ook De Bie. De doelman krijgt de voorkeur op Ondoa.

De selectie van KV Oostende: Dutoit, De Bie, Milovic, Tomasevic, Lombaerts, Faes, De Bock, Nastic, Nouri, Bataille, Vandendriessche, Nkaka, Vanlerberghe, D'Haese, Canesin, Coopman, Sakala, Guri en De Sutter