De Bruyne voorlopig geen certitude bij City: ''Wil dat over langere periode zien''

De Bruyne voorlopig geen certitude bij City: ''Wil dat over langere periode zien''

08-02-2019 19:12
6

Kevin De Bruyne is sinds hij hersteld is van zijn knieblessure niet meer verzekerd van een basisplaats bij Manchester City. Trainer Pep Guardiola liet vrijdag doorschemeren dat De Bruyne zondag in de topper tegen Chelsea andermaal op de bank zou kunnen beginnen.

De Bruyne mocht woensdag tegen Everton (0-2 winst) slechts enkele minuten meedoen en een nieuwe reservol valt niet uit te sluiten. ''We beoordelen onze spelers op hun huidige niveau. Soms zijn je ploegmaats gewoon beter in vorm. Wat je in het verleden hebt gedaan in het voetbal, moet je ook in de toekomst kunnen doen'', citeert Sporza de Spaanse oefenmeester.

Guardiola lijkt meer te verwachten van onze landgenoot. "Tegen Everton kreeg hij een beetje speeltijd. Ik wil hem zoveel mogelijk laten spelen. Hij speelde 5 minuten en was ongelooflijk. Nu zou ik willen dat hij dat niveau over een langere periode kan tonen'', klinkt het.

Geen risico
Met de recente blessure(s) van De Bruyne in het achterhoofd wil Guardiola echter ook voorzichtig omspringen met zijn spelmaker. ''We proberen onze spelers te managen. De Bruyne had de laatste 2 matchen gespeeld. Als je lange tijd out bent geweest, mag je niet plots alle matchen spelen'', legt Guardiola uit.