'Nantes eist geld van Cardiff voor Sala': 'Moeten aan verplichtingen voldoen'

'Nantes eist geld van Cardiff voor Sala': 'Moeten aan verplichtingen voldoen'

Gepubliceerd: vrijdag 8 februari 2019 om 16:48vr 08-02-2019 om 16:48

Nu het lichaam van Emiliano Sala geborgen is, wacht achter de schermen een onvermijdelijk steekspel. Nantes wil dat Cardiff City de transfersom van zeventien miljoen euro gewoon betaalt, zo meldden de BBC en Sky Sports donderdag.

Volgens advocaat Harro Knijff is de zaak duidelijk. "Richtinggevend is of de transfer van Nantes naar Cardiff in technische zin is afgewikkeld", zegt de in sportrecht gespecialiseerde advocaat tegen de Nederlandse krant Algemeen Dagblad. "Mocht Sala voor Cardiff uitkomen? Als hij reglementair is overgegaan, dan zal Cardiff aan zijn financiële verplichtingen moeten voldoen."

"Je kan het vergelijken met een speler die je voor veel geld hebt gekocht en arbeidsongeschikt raakt op de eerste training. Dat is het risico van de nieuwe club", legt Knijff uit. Cardiff zou het contract willen respecteren als alle feiten zijn opgehelderd, maar verbaasde zich naar verluidt in hoge mate over de timing van Nantes, dat deze week al de eerste betaling opeiste.

Volgens Knijff zijn het twee verschillende vragen. "Is het juridisch juist wat Nantes doet? Daar lijkt het op. En is het hoffelijk om het zo te doen? Dat laatste kun je aan iedereen op straat vragen."

Lees ookBritse politie bevestigt: het gevonden lichaam is van Emiliano Sala

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De statistieken van Charleroi onder Belhocine zijn op z'n minst geweldig te noemen #Belhocine #Charleroi #JPL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws