'Franse jeugdinternational van Paris Saint-Germain zag Anderlecht niet zitten'

'Franse jeugdinternational van Paris Saint-Germain zag Anderlecht niet zitten'

08-02-2019 16:30 Laatste update: 16:42
5

Anderlecht heeft tijdens de wintermercato een poging gedaan om zich te versterken met de Franse belofte Antoine Bernede, zo meldt het Franse RMC Sport. Het 19-jarige talent van Paris Saint-Germain verkocht echter een 'neen' aan Anderlecht en trok vervolgens naar Red Bull Salzburg. 

Anderlecht toonde concrete belangstelling door bij Paris Saint-Germain te informeren naar de situatie van Bernede. De centrale middenvelder begon de eerste twee wedstrijden van dit seizoen in de basis bij PSG, maar speelde nadien geen minuut meer in de Ligue 1 of een andere competitie. Bernede zag Anderlecht net als Ajax en Saint-Étienne echter niet zitten.

De transfermarkt in Oostenrijk sloot pas op 6 februari en Red Bull Salzburg slaagde er wel in om Bernede binnen te halen. PSG en Salzburg, de komende opponent van Club Brugge in de Europa League, vonden naar verluidt een akkoord over een transfersom van drie miljoen euro. Bij een toekomstige doorverkoop ontvangt PSG een percentage van twintig procent op de meervoudig jeugdinternational.