Rutten zet Nederlandse journalist op zijn plaats: “Meer respect voor Belgen

Rutten zet Nederlandse journalist op zijn plaats: “Meer respect voor Belgen"

08-02-2019 14:25 Laatste update: 14:54
9

Op de persconferentie van RSC Anderlecht waren vrijdag niet alleen Belgische journalisten aanwezig. Veronica Inside had immers ook Dennis Schouten naar Brussel gestuurd. Rutten herkende hem meteen en sprak de Nederlandse journalist aan op zijn gedrag van eerder deze week.

"Ik heb u al eerder gezien. Jullie zijn niet zo respectvol als de Belgen. Jij hebt heel stiekem met een cameraatje ons proberen te filmen. Ik vind het heel erg ongepast dat de Nederlandse camera heel stiekem en sneaky even beelden gaat maken. Dan heb ik veel meer respect voor de Belgische collega's. Twee dagen voor een wedstrijd is er een gesloten training. Dat is bij Anderlecht het protocol"

Daarna probeerde Schouten Rutten te onderbreken. Daar was de training niet van gediend. "Mag ik even uitpraten? Dan mag jij zo praten. Dan vind ik het zeer respectvol van uw collega's hier in België dat ze wel wegblijven van de training. Maar goed, … Nederlanders"

De Nederlandse journalist kwam vervolgens met zijn repliek. "Sinds u hier aan de slag ging, probeerden we u voor één op één gesprek te strikken, maar dat lukte niet. Dan ga je misschien iets doen wat niet mag." Rutten reageerde meteen: "O, u bevestigt het dus."