Solari vreest niet dat druk 'rat' Courtois fataal wordt: Een prikkel

Solari vreest niet dat druk 'rat' Courtois fataal wordt: "Een prikkel"

08-02-2019 13:50 Laatste update: 13:56
1

Thibaut Courtois gaat zaterdag op bezoek bij Atlético Madrid. De doelman zal evenwel niet met open armen ontvangen worden door zijn ex-publiek. Volgens Real Madrid-trainer Santiago Solari hoeft dat evenwel geen nadeel te zijn.

Bij Atlético Madrid boekte Courtois enkele jaren geleden het ene na het andere succes. Als Chelsea-huurling veroverde hij de Spaanse landstitel en legde beslag op de Europa League. Toen was Courtois de held van Atlético. Toen hij deze zomer voor Real Madrid koos, veranderde de sterrenstatus van Courtois. Voor de fans van Atlético Madrid is hij nu 'een rat'. Dat willen zijn ex-fans hem zaterdag duidelijk maken.

Courtois wacht dus een warme ontvangst in het Wanda Metropolitano. Voor alle duidelijk Courtois speelde destijds nog voor Atlético in het Estadio Vicente Calderón. Solari denkt dat de grimmige sfeer wel eens een positieve effect kan hebben. "Druk is een prikkel", sprak de trainer van Real Madrid toen het op de persconferentie voor de match over Courtois ging.

"Druk is altijd een stimulans voor een atleet. Wij weten dat Atlético technisch en tactisch sterk is. Wij moeten gewoon ons voetbal brengen om te winnen", aldus nog Solari.