'Inter zet Nainggolan op dieet, Rode Duivel raakt meteen vet kwijt'

'Inter zet Nainggolan op dieet, Rode Duivel raakt meteen vet kwijt'

Gepubliceerd: vrijdag 8 februari 2019 om 11:45vr 08-02-2019 om 11:45

Radja Nainggolan kwam afgelopen najaar vaak negatief in het nieuws. Hij zou niet leven als een prof en werd al te vaak gespot in discotheken, zelfs na nederlagen. Volgens La Gazzetta Dello Sport heeft hij de draad weer kunnen oppikken. 

Nainggolan heeft een goed gesprek gehad met Luciano Spalletti, de trainer die hem naar Inter haalde. Sindsdien zou hij opnieuw op de goede weg zijn. De Italiaanse krant heeft het voorzichtig over 'het begin van een wederopstanding'.

Door extra trainingen en een aangepast dieet is Nainggolan ondertussen ook al vier kilo lichter. Dat betekent natuurlijk ook wel dat hij voordien niet scherp stond, bevestigt ook sportdiëtiste Stephanie Scheyrlinck in Het Laatste Nieuws.

"Als hij zo relatief makkelijk en snel vier kilogram kon vermageren, toont dat wel aan dat hij niet superscherp stond. Hij is nu van dat rugzakje verlost en dat kan een onmiddellijke en aanzienlijke impact hebben op zijn prestaties. Als hij niet in zijn oude patroon vervalt, gaat dat zeker een verschil maken. Een rechtstreekse link met zijn blessures is moeilijk te leggen. Al zijn onaangepaste voeding en alcoholgebruik zeker factoren die een rol kunnen spelen. Dat vergroot de kans op blessures."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws