Bölöni krijgt steun uit onverwachte hoek: Er valt niets te verwijten

Bölöni krijgt steun uit onverwachte hoek: "Er valt niets te verwijten"

08-02-2019 11:30
13

Laszlo Bölöni is ook dit seizoen iets moois aan het neerzetten bij Antwerp, maar toch slikt hij nog steeds kritiek. Zo zou Antwerp te viriel en agressief spelen. Glen De Boeck, coach van tegenstander Lokeren, vindt dat larie.

De Boeck ziet Antwerp net heel graag spelen. "Het krijgt veel kritiek over de manier van spelen, maar ik vind gewoon dat het heel mannelijk voetbal speelt. En goed voetbal, iets wat vaak over het hoofd gezien wordt. Kijk, iedereen heeft het altijd over het fysieke spel van Antwerp, maar technisch en tactisch zit het ook heel goed in elkaar", vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

De Boeck ziet alleen maar positieve dingen bij Antwerp. "Als trainer wil je dat je ploeg zo speelt. Er zijn nu trainers die kritiek hebben op hun speelwijze, terwijl die in het verleden ook zo gespeeld hebben. Op dat vlak valt Antwerp niets te verwijten. Dit seizoen heeft het de kloof met veel ploegen gedicht. Technisch talent wordt gekoppeld aan karakter en ervaring. De centrale as alleen al: Bolat, Van Damme, Haroun, Refaelov en Mbokani, dat is veel ervaring samen. Een ploeg waarmee iedereen toch rekening zal moeten houden."

Zelfs de titel is nog niet weg voor Bölöni en co. "Antwerp is gewapend om tot de laatste speeldag mee te doen voor de prijzen. Het staat daar niet voor niets na 24 speeldagen. Zelf minimaliseert het dat natuurlijk om de druk weg te houden. Het is ook niet van moeten, zoals bij andere clubs wel het geval is."