Opmerkelijk: Brugse burgemeester heeft plan om Gheysens buitenspel te zetten

Opmerkelijk: Brugse burgemeester heeft plan om Gheysens buitenspel te zetten

08-02-2019 11:00
21

Club Brugge wil heel graag een nieuw stadion bouwen, maar er is één probleem. Op hun geliefkoosde locatie liggen ook gronden van Paul Gheysens, de rivaal van Bart Verhaeghe. Burgemeester Dirk De Fauw (CD&V) van Brugge ziet een oplossing.

De Fauw wil het nieuwe complex namelijk bouwen... rond de gronden van Gheysens. "Meneer Gheysens is eigenaar van slechts drie hectare in het hele plan. Dat is een zéér klein deel. Misschien bestaat de mogelijkheid om een nieuw plan te maken, waarbij we de grenzen wat kunnen verplaatsen, zodat zijn gronden niet meer binnen het gebied liggen. Dan is hij de eigenaar van een eiland daar ergens tussenin", onthult hij in Het Laatste Nieuws.

Gheysens kan het niet vinden met Verhaeghe omdat die laatste zijn Eurostadion zou hebben geblokkeerd. Gheysens is eigenaar van Ghelamco, het bedrijf dat een gloednieuw stadion had moeten bouwen voor Euro 2020. Hij kreeg geen steun van Verhaeghe is dat dossier en het project stierf een stille dood.

Kort daarna kocht Gheysens die gronden, maar hij benadrukt dat het geen wraakactie was. "Ik heb die gronden gekocht om opslagplaatsen op te zetten. Dat zal nu niet kunnen, dus wil ik daarvoor vergoed worden. Ik heb geen dubbele agenda. En ik heb ook geen rancune, ik sta daarboven."