Ik heb afgezien van mijn ontslag bij Club Brugge, ik sleep het nog altijd mee

"Ik heb afgezien van mijn ontslag bij Club Brugge, ik sleep het nog altijd mee"

08-02-2019 10:15
11

De Brugse derby wordt zondag een bijzondere match voor Dany Verlinden. Verlinden speelde meer dan 400 wedstrijden voor Club, maar is nu keeperstrainer bij Cercle. In 2012 werd hij aan de deur gezet bij Club.

Hoofdcoach Georges Leekens had namelijk aan Philippe Vande Walle beloofd dat hij keeperstrainer mocht worden. Voor Verlinden was er logischerwijze geen plaats meer.

"Daar heb ik flink van afgezien. Gedurende twee, drie jaar ben ik er niet geweest. Ik werd nochtans vaak uit­genodigd, maar kreeg het niet over mijn hart. Onmogelijk. Uiteindelijk ben ik dan toch eens ingegaan op een uitnodiging van Club. Eén keer. Je kan niet rancuneus blijven", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Zijn nieuwe avontuur bij Cercle valt niet bij iedereen in goede aarde. "Vandaag zijn we bijna zeven jaar verder en sleep ik lijn ontslag nog mee. Wat moet ik dan doen? Thuiszitten en niets doen? Als ik wil werken en een club wil mij... dan mag dat toch? Ik heb toch het recht om elders een nieuwe job te zoeken? Ik ben tenslotte ontslagen."