Anderlecht kwam met de schrik vrij: 'Het had een fiasco kunnen worden'

Anderlecht kwam met de schrik vrij: 'Het had een fiasco kunnen worden'

Gepubliceerd: vrijdag 8 februari 2019 om 07:45vr 08-02-2019 om 07:45

Op de slotdag van de wintermercato rondde RSC Anderlecht nog de komst van Everton-huurling Yannick Bolasie af. Pas net voor middernacht werden alle details online afgerond.

'Het is een transfer die een fiasco had kunnen worden', aldus Sport/Voetbalmagazine. Door een communicatieprobleem in het systeem werd het nog spannend voor Anderlecht.

Anderlecht kwam goed weg, want ei zo na viel de transfer van Bolasie in het water. "In de laatste minuten was er een probleem met de TMS (het transfersysteem van de FIFA). Pas 43 seconden voor de deadline konden we alles verzenden. De stress in de kamer was dan ook enorm", reageert makelaar Gunter Thibaut, die de deal afrondde.

Twijfels over zijn fitheid
Anderlecht hoopt dat zijn komst een schot in de roos is, al is dat volgens het weekblad nog lang geen zekerheid. 'Nu afwachten of de nieuwe directie van Anderlecht dit keer juist geoordeeld heeft en geen nieuwe Marko Marin of Demy de Zeeuw heeft gekocht.'

Bovendien wordt er getwijfeld aan de fysieke paraatheid van de flankaanvaller. Bolasie liep vorig jaar een zware knieblessure op. Een Engelse journalist vreest dat de Congolees nog niet helemaal hersteld is van die kwetsuur.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws