Awoniyi verliet Gent voor Moeskroen, maar: Er waren grotere clubs geïnteresseerd

Awoniyi verliet Gent voor Moeskroen, maar: "Er waren grotere clubs geïnteresseerd"

08-02-2019 07:31
7

Taiwo Awoniyi maakte vorige zomer de overstap naar KAA Gent. De Nigeriaan kon bij de Buffalo's echter nooit zijn stempel drukken. De centrumspits koos voor een terugkeer naar Moeskroen, maar volgens hem waren er nog meer opties.

In Het Nieuwsblad vertelt Awoniyi welke opties hij had deze winter. "Er waren grotere clubs geïnteresseerd uit Turkije, Oostenrijk en België, maar ik wilde terug naar Moeskroen. Ik ben hier in een ploeg gekomen die op alle vlakken in orde is", koos de targetman voor stabiliteit.

Overbodig bij Gent
Bij Gent was er plots geen plaats meer voor hem. "Toen ik in januari terugkeerde uit vakantie, ging ik ervan uit dat ik met de ploeg op stage zou vertrekken. De zaterdag waarop AA Gent naar Spanje vertrok, zeiden ze me dat ik niet meeging naar Spanje", gaat Awoniyi verder.

"Het was een shock. Ik was erg ontgoocheld, maar heb me er snel over gezet. Ik trainde met de B-ploeg en wist dat ze me niet meer nodig hadden", besluit hij. Bij Moeskroen vond Awoniyi inmiddels al tweemaal de weg naar de netten.