‘Club Brugge maakt werk van nieuw stadion, Anderlecht- en Antwerpman liggen dwars’

‘Club Brugge maakt werk van nieuw stadion, Anderlecht- en Antwerpman liggen dwars’

Gepubliceerd: vrijdag 8 februari 2019 om 07:00vr 08-02-2019 om 07:00

Laatste update: vrijdag 8 februari 2019 om 07:00vr 08-02-2019 om 07:00

Het nieuwe stadion van Club Brugge is een werk van lange adem, maar dat betekent niet dat er opgegeven wordt. Burgemeester Dirk de fauw probeert alvast akkoorden te sluiten met de dwarsliggende grondbezitters. Dat schrijft het Laatste Nieuws.

Club Brugge mikt op een nieuw stadion aan de Blankenbergse Steenweg. De Vlaamse regering keurde aanvankelijk het plan goed, maar dan zouden enkele grondbezitters hun percelen verliezen. Die partijen trokken naar de Raad van State om het plan nietig te laten verklaren.

Een compromis
Volgende maand komt de auditeur van de Raad van State met een advies, waarna er tegen deze zomer een definitieve beslissing valt. De fauw probeert in tussentijd al de nodige maatregelen te nemen. "Van zij die aan het procederen zijn, heb ik er al een heel aantal persoonlijk gezien", zegt hij.

"Ik heb het gevoel dat ze bereid zijn om tot een compromis te komen waar iedereen wel bij vaart. Ik kreeg duidelijke signalen dat ze - onder bepaalde voorwaarden natuurlijk - bereid zijn om alle procedures te stoppen."

Gheysens doet lastig
Er zijn echter nog twee personen die moeilijk doen. Dat zijn uitgerekend Joris Ide (aandeelhouder bij RSC Anderlecht) en Paul Gheysens (eigenaar Antwerp). "Meneer Gheysens is eigenaar van slechts drie hectare in het hele plan. Dat is een zéér klein deel", aldus De fauw.

"Misschien bestaat de mogelijkheid om een nieuw plan te maken, waarbij we de grenzen wat kunnen verplaatsen, zodat zijn gronden niet meer binnen het gebied liggen. Dan is hij de eigenaar van een eiland daar ergens tussenin", besluit de burgemeester van Brugge.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws