Toptrainers maken slechte beurt bij UEFA tijdens VAR-vergadering

Toptrainers maken slechte beurt bij UEFA tijdens VAR-vergadering

08-02-2019 00:10

Aleksander Ceferin verwijt de coaches van tien Europese topclubs een gebrek aan respect. De UEFA organiseerde een bijeenkomst voor coaches om het gebruik van de VAR in de Champions League toe te lichten, maar meer dan de helft van de trainers kwam niet opdagen.

De coaches van de zestien clubs die de knockout-fase van de Champions League hebben gehaald, waaronder Erik ten Hag van Ajax, waren volgens het AD door de UEFA uitgenodigd om een bijeenkomst bij te wonen over de videoscheidsrechter in de Champions League. Slechts zes trainers gaven acte de présence in Frankfurt. Massimiliano Allegri (Juventus), Bruno Genesio (Olympique Lyon), Thomas Tuchel (Paris Saint-Germain), Eusebio Di Francesco (AS Roma) en Sérgio Conceição (FC Porto) waren van de partij. 

 "Ik vind het niet alleen een gebrek aan respect voor het team van scheidsrechtersbaas Roberto Rosetti, maar ook voor de UEFA", stak Ceferin van wal. "De invloed van de coaches is enorm en als zij klagen over de arbitrage, dan moeten ze in ieder geval langskomen en bekijken wat de experts te zeggen hebben over de VAR. Nu hebben ze geen enkel excuus, zeker degenen die niet eens kwamen opdagen.”