Politie bevestigt: 'Gevonden lichaam is dat van Sala'

Politie bevestigt: 'Gevonden lichaam is dat van Sala'

Gepubliceerd: donderdag 7 februari 2019 om 23:42do 07-02-2019 om 23:42

Laatste update: vrijdag 8 februari 2019 om 00:00vr 08-02-2019 om 00:00

De Britse Luchtvaartinspectie meldde maandagochtend dat er een lichaam was aangetroffen in het vliegtuigwrak op de bodem van Het Kanaal. Dat blijkt nu effectief van Emiliano Sala te zijn. Dat meldt L'Equipe.  

Op maandag 21 januari verdween het vliegtuig van Sala van de radar. De aanvaller was op weg naar Cardiff, de ploeg waar hij net had getekend. Meteen na de verdwijning begon men te zoeken naar het vliegtuig waar naast Sala ook nog piloot David Ibbotson in zat.

De eerste zoektochten leverden niks op en de politie staakte de strijd. Via privé-initiatieven werd er uiteindelijk doorgezocht en maandag 4 februari werd er een wrak gevonden. In het vliegtuig vond men één lichaam. Dat blijkt dus van Sala te zijn. De Argentijn werd 28 jaar. Het lichaam van piloot Ibbotson is nog niet gevonden.

Tijdens de afgelopen transferperiode verkocht Nantes Sala aan Cardiff. De ploeg uit de Ligue eist nu nog altijd zeventien miljoen euro van de Premier League-club. Die prijs was immers afgesproken bij de transfer, die op papier volledig rond was. Cardiff wil voorlopig niet betalen. Ondertussen dreigt Nantes met juridische stappen indien het geen geld ontvangt.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws