Kompany geeft eerlijk toe: We dachten dat de titelstrijd voorbij was

Kompany geeft eerlijk toe: "We dachten dat de titelstrijd voorbij was"

07-02-2019 23:00 Laatste update: 23:07

In 2012 won Manchester City de titel. Vincent Kompany geeft nu eerlijk toe dat de spelers van Manchester City destijds niet meer geloofden in de eindzege.

Kompany organiseerde deze week een gala om geld in te zamelen voor daklozen. Daarbij ging hij in gesprek met Noel Gallagher. Kompany sprak onder meer over het moment dat Manchester City in april acht punten minder telde dan leider Manchester United. "Na de nederlaag tegen Arsenal gaven we de titelstrijd op. Voor ons was de titel gaan vliegen."

De knop ging uiteindelijk om bij de spelersgroep van Manchester City. "Maar in onze ploeg zat er een bepaalde mentaliteit. Op training bleven we vechten en in de laatste zes matchen van het seizoen zag je dat terug."

Op de slotspeeldag tegen Queens Park Rangers draaide plots alles goed uit. Vlak voor het einde stond City nog 1-2 achter, maar door een doelpunt van Sergio Agüero won City alsnog met 3-2 en werd de titel in extremis binnengehaald. "Dat moment beschrijft de club zo goed", aldus Kompany. "Heel wat spelers bewezen op dat moment wat ze waard waren. Ik moet de ploeg en vooral Kun bedanken voor die goal."