Coucke stuit op probleem bij Anderlecht: Dat maakt het wel moeilijker

Coucke stuit op probleem bij Anderlecht: "Dat maakt het wel moeilijker"

Gepubliceerd: donderdag 7 februari 2019 om 21:30do 07-02-2019 om 21:30

Marc Coucke was donderdagavond te gast in het programma 'De Afspraak' op Canvas. Daar kreeg hij ook enkele vragen over Anderlecht. Hij geeft toe dat hij de impact van zijn overname een beetje onderschat heeft.

Coucke ligt de laatste maanden echt onder een vergrootglas. "We komen wat meer struikelblokken tegen dan verwacht. Op sommige vlakken schrik ik wel van alles wat rond deze club hangt en hoezeer alles wordt uitvergroot. Als je daar in je neus peutert, dan is het nationaal nieuws. Dat had ik niet in die mate verwacht en dat maakt het iets moeilijker om zaken te veranderen."

Coucke heeft weinig ervaring met die situatie. "Ik heb nog projecten gehad en initiatieven genomen. Het eerste jaar kom je heel vaak van alles tegen als je zaken wil veranderen. Maar ik heb nog nooit meegemaakt dat ze elke week kwamen filmen om te zeggen: nu doet hij dit mis en nu dat. In de meeste bedrijven en projecten die je probeert te veranderen, doe je in het eerste jaar stommiteiten. Maar als dat elke dag in de krant staat, dan maakt dat het wel wat moeilijker."

Hij voelt wel nog altijd steun vanuit de tribunes. "De supporters stellen zich enorm positief op. Ik weet echt niet op welke tijd het zal zijn, maar deze club komt terug. Als we dat zullen vieren, dan zal het des te meer deugd doen. Ik blijf er in geloven. Vanzelfsprekend."

Poll

Haalt Anderlecht Play-Off 1?

(874 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws