Clement blikt vooruit op Genk - Standard: Hij zal een rustige avond hebben

Clement blikt vooruit op Genk - Standard: "Hij zal een rustige avond hebben"

07-02-2019 20:45
1

De zenuwen staan nu al strakgespannen voor de topper Genk - Standard van vrijdagavond. Philippe Clement ontmoet zijn leermeester Michel Preud'homme in dat duel. Het respect tussen beide coaches is groot.

Clement en Preud'homme zijn allebei temperamentvol, maar de refs hebben niets te vrezen. "De ref langs de zijlijn zal een rustige avond hebben", weet Clement nu al. Michel en ik hebben heel veel respect voor elkaar en zullen zeker niets naar elkaar roepen", verzekert hij bij Sporza. 

Clement benadrukt dat het toch vooral de spelers zijn die het moeten doen. "Wij zijn de mensen die de ploeg zetten en een idee hebben over wat er moet gebeuren op het veld. Uiteindelijk draait het om de uitvoering en daar zorgen de spelers voor. Je kunt als trainer fantastische ideeën hebben en de juist oplossing, maar het moet op de juiste manier uitgevoerd worden. De belangrijkste acteurs zijn altijd de spelers en niet de coaches."

Met Standard krijgt Genk alleszins een lastige tegenstander. "Geen enkele ploeg zal 90 minuten domineren. Het zullen de sleutelspelers zijn die het verschil zullen maken. Zij hebben er een hele hoop en wij ook. Laat ons hopen dat het dan ook een open wedstrijd wordt. Persoonlijk kijk ik heel erg uit naar deze wedstrijd."