Luyindama is nu al vergeten in Luik: ''Standard gaat er niet op achteruit''

Luyindama is nu al vergeten in Luik: ''Standard gaat er niet op achteruit''

Gepubliceerd: donderdag 7 februari 2019 om 19:12do 07-02-2019 om 19:12

Laatste update: donderdag 7 februari 2019 om 19:54do 07-02-2019 om 19:54

Standard-verdediger Merveille 'Bope' Bokadi stond zestien maanden langs de kant door een kruisbandblessure. Door het vertrek van Christian Luyindama begon Bokadi plots in de basis tegen Anderlecht (2-1) en maakte een goede indruk bij zijn rentree. Zijn ontdekker Régis Laguesse denkt dat Standard met hem zelfs beter af is dan met Luyindama.

''Hij speelde prima. Knap voor iemand die zestien maanden out was. Ik denk dat Standard er niet op achteruit gaat'', zegt de ex-hoofd jeugdopleiding van TP Mazembe in Het Belang van Limburg. Laguesse vindt Bokadi voetballend veel beter dan zijn voorganger. ''Luyindama is een krachtmens, maar als je van achteruit wil voetballen heb je veel meer aan Bope'', klinkt het.

Laguesse denkt het duo Bokadi/Vanheusden nog sterker zal blijken voor Standard. ''Bovendien is hij complementair met Zinho Vanheusden, die evenzeer opbouwende kwaliteiten heeft. Begrijp me niet verkeerd, Luyindama is een goede speler. Ik heb bewondering voor de progressie die hij geboekt heeft, maar het risico dat bij hem kwam bovendrijven, vond ik soms te groot.''

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws