Anderlecht ontvangt twee paars-witte kampioenen voor aftrap tegen Zulte Waregem

Anderlecht ontvangt twee paars-witte kampioenen voor aftrap tegen Zulte Waregem

07-02-2019 17:00
4

Anderlecht krijgt zondag Zulte Waregem op bezoek in het Astridpark. Anderlecht heeft voor de gelegenheid met Mark De Man en Mbo Mpenza twee ex-spelers uitgenodigd als eregast.

Anderlecht kondigt op de officiële website aan dat De Man en Mpenza de aftrap zullen verrichten. Beide heren vierden successsen bij paars-wit. 'Mbo Mpenza en Mark De Man wonnen samen de titel in 2006 en 2007. Bovendien werd Mpenza ook clubtopschutter van het seizoen 2005-2006', klinkt.

De inmiddels 35-jarige De Man speelde vier jaar in de jeugdopleiding van de Brusselaars voordat hij in 2003 zijn debuut in de hoofdmacht maakte. Hij brak definitief door in 2005 en zou 112 keer uitkomen voor Anderlecht. Later verzamelde de verdediger nog vijf caps voor de Rode Duivels en droeg hij de shirts van Roda JC Kerkrade (Ned), Germinal Beerschot en Oud-Heverlee Leuven.

Mbo Mpenza (42), de oudere broer van Emile, werd in 2004 voor anderhalf miljoen euro overgenomen van Royal Excel Moekskroen. In vier seizoenen kwam de aanvaller tot 118 matchen en 29 treffers. Een half jaar na zijn vertrek zette hij bij het Griekse AE Larisa een punt achter zijn loopbaan, die ook werd gekenmerkt door 56 optredens voor de nationale ploeg.