Throwback Thursday: De historische derby van '91, Club vernedert Cercle met 10-0

Throwback Thursday: De historische derby van '91, Club vernedert Cercle met 10-0

07-02-2019 16:25
5

Komende zondag staat de stadsderby tussen Cercle Brugge en grote broer Club Brugge op het programma. De aankomende editie haalt automatisch memorabele herinneringen naar boven. Zoals de keer dat Club Brugge de grootste derbyzege boekte: 10-0(!). 

Het historische pak slaag dateert van 27 januari. Frank Farina (3), Jan Ceulemans (2), Peter Crève, Lorenzo Staelens, Rudy Cossey, Foeke Booy en Hans Christiaens waren de doelpuntenmakers van dienst namens Blauw-Zwart. Sport/Voetbalmagazine herinnert zich dat het onvergetelijke dag in Brugge was. 'Tien-nul! Er werden zelfs stickers van gemaakt. De datum, tien ballen en de tekst: Ik was d'erby', schrijft het magazine.

Sport/Voetbalmagazine vervolgt: 'Han Grijzenhout, in 1980 kampioen geworden met Blauw-Zwart, zakte op de bank steeds dieper weg terwijl zijn ploeg cynisch werd afgemaakt. Georges Leekens en Ronny Desmedt hadden nog bij Cercle samengewerkt en zaten nu in Clubdug-out, maar probeerden de vernedering te vermijden. Vital Borkelmans en Franky Van der Elst werden naar de kant gehaald 'om de schade te beperken', maar het volk eiste bloed: 'Tiene, tiene, tiene...'. Uiteindelijk kregen de Club-fans hun gewenste 10-0.

Bekijk hieronder de samenvatting van de speciale uitgave van de Brugse derby.