Gerets groot bewonderaar van Vanheusden: ''Hij is klaar voor de Rode Duivels''

Gerets groot bewonderaar van Vanheusden: ''Hij is klaar voor de Rode Duivels''

Gepubliceerd: donderdag 7 februari 2019 om 16:08do 07-02-2019 om 16:08

Laatste update: donderdag 7 februari 2019 om 18:19do 07-02-2019 om 18:19

Zinho Vanheusden is zonder twijfel één van de grootste verdedigende talenten van België en toont wekelijks zijn talent bij Standard. De 19-jarige centrumverdediger is niet meer weg te denken uit de Standard-elf. Clubicoon Eric Gerets pleit zelfs voor een oproep voor de Rode Duivels.

"Op basis van wat hij op het veld toont, is Zinho klaar", oordeelt Gerets in La Dernière Heure. Gerets is enorm onder de indruk van het totale pakket. "Ik volg bijna al zijn matchen. Op zijn 19de is hij al de patron van de verdediging van Standard. Het is echt indrukwekkend. Hij is intelligent, heeft een goede techniek en goede passing'', klinkt het zeer lovend.

Gerets denkt dat een uitnodiging ook goed zal zijn voor zijn ontwikkeling. "Door samen te spelen met Kompany, Alderweireld en Vertonghen zal hij links en rechts ook kleine tips krijgen en dat kan alleen maar postief zijn. Roberto Martinez is geen idioot, hij volgt de prestaties van Zinho aandachtig en ziet net als iedereen al zijn kwaliteiten. Het zou me dus niet verbazen als Zinho snel geselecteerd zou worden'', besluit Gerets.

Johan Boskamp deelt de mening van Gerets en vindt eveneens dat Vanheusden in maart moet worden opgeroepen. De Rode Duivels beginnen volgende maand aan de EK-kwalificatie. Rusland (21 maart) en Cyprus (24 maart) zijn daarin de eerste opponenten.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws