Cercle speelt tegen Club Brugge met nieuwe shirtsponsor: “Geen evidente keuze”

Cercle speelt tegen Club Brugge met nieuwe shirtsponsor: “Geen evidente keuze”

07-02-2019 09:01
5

Cercle Brugge zal met een nieuwe shirtsponsor aantreden tegen Club Brugge. De club gaat in zee met Napoleon Sports & Casino. Eupen blijft zo de enige club in de Jupiler Pro League die niet samenwerkt met de gokindustrie.

Voorzitter Frans Schotte verduidelijkt de keuze. “Moeten we dan blind zijn voor de realiteit dat er ook in België gegokt wordt en er een wetgeving is die dat in bepaalde omstandigheden toelaat?”, begint hij tegenover Het Nieuwsblad. “We hadden andere mogelijkheden, maar tot een deal kwam het niet. We weten dat gokreclame geen evidente keuze is. Maar er zijn veel sponsors mogelijk waarbij de vraag kan worden gesteld of het ethisch is.”

Overigens mag niemand van Cercle gokken. “We mogen hen niet stimuleren om ziekelijk mee te doen aan pronostieken. Dat hebben we afgegrendeld in de overeenkomst: niemand van onze spelers of jeugdspelers mag deelnemen aan spelen van Napoleon. Ook al wie leiding geeft bij Cercle, van bestuurslui tot coaches en ploegafgevaardigden, is gevraagd dat niet te doen”, aldus Schotte.