Mbenza, vergeten Belg in de Premier League: Hij moet efficiënter worden

Mbenza, vergeten Belg in de Premier League: "Hij moet efficiënter worden"

Gepubliceerd: woensdag 6 februari 2019 om 23:46wo 06-02-2019 om 23:46

Eden Hazard en Kevin De Bruyne zijn de bekendste namen van Belgen in de Premier League. Bij Huddersfield speelt naast Laurent Depoitre nog een Belg. Een die wel eens vergeten wordt: Isaac Mbenza.

Mbenza wordt door Montpellier uitgeleend aan Huddersfield, waar hij de laatste weken steeds meer aan de oppervlakte komt. "Persoonlijk zie ik hem graag bezig. Hij heeft iets dat de ploeg ontbreekt. Huddersfield speelt eigenlijk te defensief om het beste in Mbenza naar boven te halen. Zijn snelheid, trukendoos en kwaliteiten als flankspeler kan de club zeker gebruiken, maar hij zou ze regelmatiger en efficïenter moeten kunnen inzetten", vertelt Huddersfield-watcher Rory Benson aan Sporza.

De toekomst van Mbenza bij Huddersfield is volgens Benson onzeker. "Huddersfield staat laatste en als de ploeg zakt, denk ik niet dat ze grote bedragen gaan uitgeven. De club leent momenteel ook flankspelers uit die een lager loon opstrijken. Anderzijds zou hij in The Championship wel meer van zijn kunnen tentoon kunnen spreiden", denkt Benson.  

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws