Barça sluit pikante transfer niet uit: 'Dan praat ik met Real-voorzitter'

Barça sluit pikante transfer niet uit: 'Dan praat ik met Real-voorzitter'

06-02-2019 21:17

FC Barcelona-voorzitter Josep Bartomeu sluit niet bij voorbaat uit dat Isco in beeld komt bij de Spaanse kampioen. De 26-jarige middenvelder komt onder trainer Santiago Solari nauwelijks aan spelen toe bij Real Madrid.

Isco ligt tot medio 2022 vast bij Real, maar als Solari aanblijft lijkt een vertrek uit het Estadio Santiago Bernabéu voor de hand te liggen. Volgens Bartomeu speelt een transfer naar Barça op dit moment nog niet. "Maar als onze trainers vragen om een speler en die speler wil vertrekken bij Real Madrid… Ja, natuurlijk zouden wij die speler dan aantrekken", zegt de preses tegen El Partidazo de COPE.

Bartomeu beseft wel dat transfers tussen de aartsrivalen gevoelig liggen. Toch sluit hij niet uit dat de Catalanen in de toekomst een speler van Real overnemen. "Het is nog niet voorgekomen sinds ik hier ben, maar er is geen 'non-agressiepact'. Iedere club probeert zijn eigen team zo competitief mogelijk te maken. Als het om Isco gaat, dan zou in gesprek moeten met de voorzitter van Real."

De uitspraken van Bartomeu duiken op voorafgaand aan El Clásico. De aartsrivalen treffen elkaar woensdagavond om 21.00 uur in de halve finale van de Copa del Rey.