Verschueren onthult: 'Makelaars hebben tien procent gekregen'

Verschueren onthult: 'Makelaars hebben tien procent gekregen'

06-02-2019 20:00
6

Anderlecht heeft deze winter met Peter Zulj en Yannick Bolasie twee grote wintertransfers gedaan. In het verleden konden makelaars hun hartje ophalen bij Anderlecht, maar Michael Verschueren wil hun commissies binnen de perken houden.

Anderlecht heeft niet meer alles over voor makelaars, vertelt Verschueren. "Ik ben blij dat ik enkele spelers heb kunnen aantrekken en tegelijkertijd de regels heb weten te respecteren die we onszelf hebben opgelegd. Zowel bij Zulj als bij Bolasie hebben de makelaars een commissie van tien procent gekregen. Dat is de grens die we onszelf hebben opgelegd", klinkt het bij Sport/Voetbalmagazine.

Verschueren wil de zaken professioneler aanpakken. "Elke speler die ons door een makelaar werd aangeboden, werd doorgestuurd naar de scoutingcel. Frank Arnesen beschikt over een groot netwerk en veel ervaring. Het werk is heel anders nu dan vroeger, toen de sportief directeur op zijn eentje over alles besliste. Op dit moment richten we ons voor nieuwe versterkingen alweer op de volgende mercato."