OFFICIEEL: Einde aan soap, Hamsik verruilt Mertens voor Carrasco

OFFICIEEL: Einde aan soap, Hamsik verruilt Mertens voor Carrasco

Gepubliceerd: donderdag 14 februari 2019 om 13:35do 14-02-2019 om 13:35

De miljoenentransfer van Marek Hamsik naar het Chinese Dalian Yifang gaat voorlopig niet door. Dat laat Napoli woensdagavond weten in een statement.

Napoli heeft besloten de transfer van Hamsik naar de club van Yannick Carrasco uit te stellen, omdat de Chinese club de vooraf gemaakte afspraken niet is nagekomen. Volgens de officiële lezing 'komt de betalingswijze niet overeen met het eerdere bereikte akkoord tussen de twee clubs'. In Italië gaat men ervan uit dat Hamsik het seizoen nu zal afmaken in de Serie A.

Aurelio De Laurentiis, voorzitter van Napoli, bevestigde eerder deze week dat Hamsik zijn loopbaan zal vervolgen bij Dalian Yifang. Dat gaat vooralsnog niet door. In China lag een vijfjarig contract klaar voor Hamsik, die een salaris van negen miljoen euro per jaar zou gaan opstrijken. Dalian Yifang was bereid vijftien miljoen euro te betalen.

Napoli nam Hamsik in 2007 voor 5,5 miljoen euro over van Brescia en de middenvelder groeide bij de Italiaanse topclub uit tot een clubicoon. Met 520 officiële wedstrijden is hij de speler met de meeste duels voor Napoli in de clubhistorie. Bovendien is hij met 121 doelpunten topscorer aller tijden in Napels.

Update 07/02, 14.10: Marek Hamsik is donderdag niet aanwezig tijdens de ochtendtraining van Napoli, zo meldt Gianluca di Marzio. Eerder deze week meldde Napoli dat de transfer van de Slowaak naar China is uitgesteld. Hamsik heeft tijd nodig om dat te verwerken en om na te denken over zijn toekomst bij de club.

Update 13/02. 21.22 uur: Marek Hamsik heeft alsnog zijn transfer naar het Chinese Dalian Yifang afgerond. Dat bevestigt Napoli-advocaat Mattia Grassani in gesprek met Radio Kiss Kiss. "Hamsik werd om 20.30 uur een speler van Dalian", zo laat hij weten. De Chinezen maken naar verluidt twintig miljoen euro over naar Napoli. Hamsik gaat in drie seizoenen liefst 27 miljoen verdienen.

Update 14/02, 13.35: De kogel is nu écht door de kerk: Marek Hamsik verruilt Napoli voor Dalian Yifang. De Chinese club pikt hem voor negen miljoen euro op in Italië. Daarmee komt er een einde aan een dienstverband van 11,5 jaar bij Napoli. Hamsik gaat naar verluidt negen miljoen euro per jaar verdienen in Dalian en wordt ploeggenoot van Yannick Carrasco.

Plaats een reactie

TheLord +417
woensdag 6 februari 2019 om 19:50
Ze moeten hun centen sparen. Ik heb gehoord dat ze Clement willen.
Vind ik leuk
woensdag 6 februari 2019 om 19:58
Klopt. Heb dit ook uit meerdere betrouwbare bronnen vernomen. ;-)
Vind ik leuk
Chroom +658
woensdag 13 februari 2019 om 22:07
Jep, en prins Laurent als ballenjongen, hij heeft goede contacten met de Chinezen en kan het dubbele verdienen van hetgene hij nu krijgt.
[Reactie gewijzigd op woensdag 13 februari 2019 om 22:20]
Vind ik leuk
j.caesar +1935
donderdag 14 februari 2019 om 14:33
Interessant ! een speler die hier wellicht niemand kent en een Chinese ploeg die hier ook wellicht door niemand gekend is. En trouwens waarom zouden wij ,
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws