Jonckheere kan zich na één jaar weer voetballer noemen: “Moe, maar tevreden

Jonckheere kan zich na één jaar weer voetballer noemen: “Moe, maar tevreden"

06-02-2019 15:35

De lijdensweg van Michiel Jonckheere is bijna over. Na een inactiviteit van meer dan één jaar traint de middenvelder weer met de spelersgroep van KV Oostende. Daar is Jonckheere natuurlijk erg blij mee.

Jonckheere sukkelde de afgelopen maanden door een blessure aan zijn achillespees. Op 22 december 2017 speelde de middenvelder zijn laatste match voor KV Oostende. Nu traint hij weer met de groep. "Ook maandag trainde ik al met een groep spelers die afgelopen weekend niet in actie kwamen", verduidelijkt Jonckheere op de website van KV Oostende.

Na een operatie en maanden revalideren valt het trainen zwaar. "Na drie dagen trainen, ben ik best moe, maar ik ben zó tevreden dat ik weer 'echt' tot de groep behoor. Als je geblesseerd bent, heb je nooit het gevoel dat je echt een kernspeler bent. Je traint vaak individueel en dat zijn soms lange dagen."

Hoe moet het nu verder voor Jonckheere? "Het wordt nu afwachten hoe mijn hiel deze trainingen verteert, maar ik heb er, in tegenstelling tot na mijn eerdere wederoptreden anderhalf jaar geleden, nu wél een goed gevoel bij. Over een tweetal weken hoop ik te hervatten bij de beloften", stelt Jonckheere nog.

Bij KV Oostende heeft Jonckheere nog een contract tot juni van dit jaar.