OFFICIEEL: Brüls vindt eindelijk nieuwe club en krijgt kans in de Eerste Klasse B

OFFICIEEL: Brüls vindt eindelijk nieuwe club en krijgt kans in de Eerste Klasse B

06-02-2019 15:00 Laatste update: 15:10

Christian Brüls heeft na zes maanden speuren dan eindelijk onderdak gevonden. De inmiddels 30-jarige Brüls tekende woensdag een contract bij Westerlo, waar voorheen zijn opmars in het Belgische voetbal begon.

''Christian Brüls tekende vandaag een contract tot het einde van het seizoen plus een optie van 1 jaar. De club zal er alles aan doen om de speler zo spoedig als mogelijk speelgerechtigd te krijgen'', meldt Westerlo op de officiële website over de nieuwste aanwinst. Brüls kwam in het seizoen 2010/11 uit voor Westerlo, voordat hij voor meer dan één miljoen euro door werd verkocht aan KAA Gent.

De aanvallende middenvelder kende met 18(!) assists een ijzersterke eerste jaar bij de Buffalo's, maar raakte nadien snel op een zijspoor. Sindsdien kon hij bij Olympique Nice (Fra), Stade Rennes (Fra), Standard, KAS Eupen en Pafos FC (Cyp) nimmer meer zijn oude niveau halen. Westerlo geeft de oude bekende nu een kans om zijn loopbaan te herlanceren.

Westerlo heeft 29 punten na 24 matchen in de Eerste Klasse B (5e plaats) en wil met behulp van Brüls deelname aan de play-offs voor degradatie voorkomen.