'Gent kan als verliezend finalist als bekerwinnaar Europa in'

'Gent kan als verliezend finalist als bekerwinnaar Europa in'

Gepubliceerd: woensdag 6 februari 2019 om 12:14wo 06-02-2019 om 12:14

Op 1 mei 2019 staat de Belgische bekerfinale op het programma. KAA Gent en KV Mechelen strijden om de beker en een Europese ticket. Loopt het voor Malinwa slecht af in de zaak Propere Handen dan kan Gent daarvan profiteren.

Naar KV Mechelen wordt nog altijd onderzoek gedaan in de zaak Propere Handen. Een mogelijke veroordeling kan zware gevolgen hebben. Volgens Sport/Voetbalmagazine mag Mechelen een eventuele bekerwinst niet te vroeg vieren. 'Als KV de bekerfinale wint, mag geel-rood normaliter Europa in. Wordt KV veroordeeld, dan kan de andere finalist, Gent, naar Europa.'

Gent gaat natuurlijk ook rechtstreeks naar Europa als het zelf de finale wint. Er is op dit moment nog maar over één zaak onduidelijkheid. Wat als Mechelen de finale wint en veroordeeld wordt, plus Gent pakt via de competitie ook een Europees ticket. Dan komt er een Europees ticket 'bij' op de Belgische markt. De kans is groot dat de eerste ploeg die na Gent komt in de eindstand van de Jupiler Pro League en geen Europees ticket pakte, alsnog Europa in mag. Officieel is dat alleen nog niet.

Lees ook: Datum en tijdstip van bekerfinale zijn bekend: AA Gent is de thuisploeg

Poll

Wie wint de finale?

(691 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws