Verkopende aandeelhouders Anderlecht komen met respons: ''Geen sprake van claim''

Verkopende aandeelhouders Anderlecht komen met respons: ''Geen sprake van claim''

06-02-2019 10:45 Laatste update: 10:52
14

Étienne Davignon heeft namens de verkopende aandeelhouders van Anderlecht een officieel statement naar buiten gebracht naar aanleiding van een artikel van Het Nieuwsblad. Daarin werd beweerd dat voorzitter Marc Coucke vier miljoen terugeist van de verkopers. Davignon en co. ontkennen dat er een claim is.

''De aandeelhouders van RSC Anderlecht betreuren het nieuws dat vanochtend in de pers verscheen over het aandelenbezit. Eerst en vooral is er geen sprake van een claim. De verkopende en kopende aandeelhouders bespreken in alle sereniteit de mogelijk niet gekende en/of onvolledige informaties voor de kopers tijdens de verkoop. Deze discussies vindt plaats in een constructieve en positieve sfeer'', schrijft Davignon op de website van Anderlecht.

Er zou al wel een akkoord zijn over een transactie van drie miljoen euro. ''Beide partijen zijn reeds overeengekomen om dit te regelen in een commerciële transactie van ongeveer 3 miljoen euro, waardoor elke mogelijkheid van beroep wordt uitgesloten in de toekomst. In geval van een eventuele correctie van de waardering zal het bedrag door Alychlo aan het RSC Anderlecht worden betaald, waardoor het kapitaal van de club wordt versterkt'', besluit de voormalige minister van Staat.

Lees ook: Coucke haalt zwaar uit naar media: "Vier leugens in één artikel"