Zorgde Degryse voor paniek bij Club Brugge? ''Een subtiel talent voor bonje''

Zorgde Degryse voor paniek bij Club Brugge? ''Een subtiel talent voor bonje''

06-02-2019 10:08
10

Marc Degryse was maandagavond te gast bij Extra Time en sprak daar de verwachting uit dat Ivan Leko bezig is aan zijn laatste seizoen bij Club Brugge. Columnist Hugo Camps denkt dat Degryse met zijn uitspraak veel mensen binnen Club Brugge flink zenuwachtig heeft gemaakt.

''Degryse heeft dezer dagen voor paniek gezorgd in Jan Breydel. Hij voorspelt dat het contract van Ivan Leko niet verlengd zal worden en, sterker nog, dat de relatie tussen de coach en topspeler Vormer voorgoed vertroebeld is. Het blijft wringen tussen de twee gepatenteerde eigenheimers'', schrijft Camps in Het Laatste Nieuws.

Camps gelooft dat Degryse het bij het juiste eind kan hebben. ''Het is een gewaagde uitspraak, maar Degryse heeft een subtiel seismografisch talent voor bonje en averechts parlando. Hij kent de opstand van binnenuit. Wellicht heeft hij gelijk in zijn analyse dat een coach het nooit kan winnen van een publiekslieveling.''

Premature conclusie
De columnist heeft anderzijds nog wel zijn twijfels over het lot van Leko. ''Maar om daarom Ivan Leko bij het grof vuil van Jan Breydel te zetten, is wel een premature conclusie. Leko heeft veel goodwill gecreëerd bij de aanhang van Club. Zijn bezetenheid als coach spreekt nog steeds tot de verbeelding. Voetbalwerelden zijn volstrekt onbetrouwbaar, maar voor liquidaties heb je echt ongedierte nodig. En daar is de Jupiler Pro League vooralsnog te deftig voor'', aldus Camps.

Lees ook: Einde verhaal voor Leko? 'Club Brugge zal inderdaad een nieuwe trainer hebben'