'Politie stuurt proces-verbaal Luyindama naar Binnenlandse Zaken'

'Politie stuurt proces-verbaal Luyindama naar Binnenlandse Zaken'

06-02-2019 09:15 Laatste update: 09:15
36

Christian Luyindama heeft het bont gemaakt vorige zondag. De Congolese ex-verdediger van Standard nam na de wedstrijd de micro vast en lanceerde 'Puta Anderlecht'. Iets wat hij beter niet gedaan had, want Luyindama riskeert bestraft te worden.

Het Laatste Nieuws schrijft namelijk dat de politie van Luik een proces-verbaal heeft overgemaakt naar de voetbalcel van Binnenlandse Zaken. Zo zou Luyindama gezondigd hebben tegen artikel 23 van de voetbalwet, dat klinkt als 'in het stadion aanzetten tot slagen en verwondingen, haat of woede ten opzichte van één of meerdere personen.'

Luyindama riskeert een boete van minimum 50 euro tot maximum 5.000 euro. Bovendien kan de voetbalcel de Congolees ook nog een stadionverbod opleggen van drie maanden tot vijf jaar. Het is maar zeer de vraag of het zover komt, want Luyindama werd vorige week verkocht aan het Turkse Galatasaray.

Straf voor Mpoku en Carcela?
De Belgische voetbalbond kan om bovenstaande reden ook niet ingrijpen. De KBVB kan dan weer wel een sanctie opleggen aan Paul-José Mpoku en Mehdi Carcela, ook zij maakten het tijdens en na de partij tegen Anderlecht bont.