'Standard duwde door voor Edmilson, maar stuitte op een njet'

'Standard duwde door voor Edmilson, maar stuitte op een njet'

Gepubliceerd: woensdag 6 februari 2019 om 08:31wo 06-02-2019 om 08:31

Laatste update: woensdag 6 februari 2019 om 12:41wo 06-02-2019 om 12:41

Standard heeft met Alen Halilovic een grote naam in huis gehaald. De 22-jarige Kroaat kreeg bij AC Milan weinig kansen, waardoor hij voor anderhalf jaar verhuurd wordt aan de Rouches. Aanvankelijk mikte Standard echter op een andere naam.

Sport/Voetbalmagazine weet dat Standard aanvankelijk eerst Junior Edmilson terug naar Sclessin wilde halen. De Brasilo-Belg was ook in beeld bij RSC Anderlecht en Antwerp FC, maar hij was niet haalbaar. Standard haalde dan maar Halilovic in huis.

Zijn komst is gelinkt aan de afgesprongen uitleenbeurt van Edmilson deze winter. 'Nochtans geloofde het bestuur van Standard lang in de terugkeer van de Braziliaanse Belg, wiens Qatarese club Al-Duhail hem graag had afgestaan. Om maar te zeggen: zijn eerste maanden daar waren niet bepaald indrukwekkend', klinkt het.

Halilovic kwam via Gattuso
Het was echter via de entourage van Edmilson dat Standard uiteindelijk Halilovic op het spoor kwam. 'Toen een terugkeer van de lieveling van Sclessin niet haalbaar bleek, sprak een van de tussenpersonen in dat dossier zijn netwerk aan. Hij belde Gennaro Gattuso om wat inlichtingen in te winnen over beschikbare spelers.'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws