Coucke haalt zwaar uit naar media: 'Vier leugens in één artikel'

Coucke haalt zwaar uit naar media: 'Vier leugens in één artikel'

06-02-2019 09:45 Laatste update: 11:33
27

Marc Coucke nam ruim een jaar geleden de fakkel over bij RSC Anderlecht. Hij kocht een overgroot deel van de aandelen van de club, maar nu eist de voorzitter van paars-wit vier miljoen euro terug van de verkopers. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Bij de overname kocht Coucke exact 74 procent van de aandelen, goed voor een bedrag van 59 miljoen euro. Nu wil de gewezen baas van Omega Pharma enkele miljoenen terugeisen. Hij stuurde daarom een schadeclaim naar de aandeelhouders die meer dan één procent verkochten.

Alles samen rekent Coucke op een bedrag van 2.500 euro per aandeel, wat neerkomt op vier miljoen euro in totaal. Zo voelt de Anderlecht-voorzitter zich in de zak gezet. Zo was onder meer het dossier Adrien Trebel een discussiepunt. Volgens Coucke was de Fransman tien miljoen waard, terwijl bij de verkoop slechts zes miljoen euro in rekening werd gebracht.

Bizarre clausules
Verder werden er ook clausules ontdekt bij verschillende huurlingen. Bij de verkoop van Leya Iseka en Doumbia bijvoorbeeld had Zulte Waregem een percentage op een latere doorverkoop, terwijl Coucke daar helemaal niet op had gerekend. De voorzitter van paars-wit voelde zich dan ook met de rug tegen de muur gezet.

Update 09.45: Via Twitter reageerde Coucke op de berichtgevingen over een eventuele schadeclaim. Zijn reactie spreekt boekdelen.