Allardyce haalt uit naar Everton: 'Laat mij dan de volgende 100 miljoen uitgeven'

Allardyce haalt uit naar Everton: 'Laat mij dan de volgende 100 miljoen uitgeven'

05-02-2019 23:13
2

Sam Allardyce heeft in de Engelse pers hard uitgehaald naar zijn oude werkgever Everton. Allardyce slaagde er vorig seizoen in om op de achtste plek te eindigen, nadat de club onder Ronald Koeman was afgezakt naar de onderste regionen van de Premier League. Big Sam moest alsnog het veld ruimen.

Er was veel kritiek op de manier waarop Everton speelde. "Iedereen praatte over dat mijn stijl niet goed genoeg is en ik niet op de juiste manier speel. Mensen geloven de leugens", zegt Allardyce bij TalkSport. "Dat gebeurt soms in het voetbal. Het wordt opgebouwd door collega-managers en journalisten die daar achteraan lopen. Je komt er nooit vanaf. Ik weet ook dat mijn manier van spelen niet goed genoeg was voor Everton, maar ik wist dat ik ze in een veilige positie moest zien te krijgen."

"Laat mij dan het team bouwen, laat mij de volgende tachtig of honderd miljoen uitgeven en spelers halen die Everton veel beter en creatiever maken en ervoor zorgen dat ze aanvallen, meer scoren en hopelijk hoger eindigen dan de achtste plek. Ze hebben het over mijn manier van voetballen, maar ook Koeman werd ontslagen en over hem zeiden ze dat hij op de juiste manier spelen. Datzelfde gold voor Martinez. Ik moest vertrekken vanwege de manier van spelen."

"Als ik ontslagen zou zijn omdat mijn resultaten niet goed genoeg waren voor Everton zou ik dat hebben geaccepteerd. Maar ontslagen worden na een achtste plek is belachelijk. Sterker nog, het is gescoord."

Allardyce denkt dat Marco Silva hetzelfde gaat meemaken. De Portugees ligt onder vuur na een aantal mindere resultaten. "Als de fans de directie onder druk zetten, gaat de directie uiteindelijk overstag en is de kans groot dat ze van manager veranderen, zeker als ze wedstrijden blijven verliezen."