Castagne komt aan de oppervlakte bij Atalanta: Het werk van de trainer

Castagne komt aan de oppervlakte bij Atalanta: "Het werk van de trainer"

05-02-2019 17:17
3

Timothy Castagne voelt zich steeds beter in zijn sas bij Atalanta Bergamo. De flankspeler stond de voorbije weken zelfs meermaals aan het kanon voor zijn ploeg.

Sporza ging op zoek naar Francesco Fontana, journalist bij La Gazzetta dello Sport. "Vorig jaar leerden we timothy kennen, dit seizoen doet hij het vooral de jongste weken erg goed. Castagne speelde eerst dikwijls, daarna een periode helemaal niet, maar sinds eind december is hij de titularis op de linkerflank. Atalanta-coach Gian Piero Gasperini speelt in een 3-4-1-2, een beetje zoals de Rode Duivels", verklaarde de Italiaanse journalist.

"Op rechts is Hateboer de onbetwistbare basisspeler, op links speelde een tijdlang Gosens. Die Duitser is fysiek sterker dan Castagne, het is een echte kleerkast. Maar Castagne is tactisch sterker. Dat is het werk van de trainer, die tactisch bijzonder clever is. Castagne is onder hem veel gegroeid. Hij mag technisch wel nog wat verbeteren, zeker nu hij als rechtsvoetige op links speelt. En hij mag ook wat gemener zijn op het veld", besloot Fontana.

Lees ook: Atalanta zorgt voor bekerstunt tegen Juventus dankzij doelpunt van Castagne