'Markovic goed in Uno en de afwas. Zijn voetbalkwaliteiten? Niemand weet dat'

'Markovic goed in Uno en de afwas. Zijn voetbalkwaliteiten? Niemand weet dat'

05-02-2019 11:19
10

Op de laatste dag van de transferperiode wist Fulham Lazar Markovic te strikken. De Serviër kwam gratis over van Liverpool. Maar is de ex-huurling van RSC Anderlecht een aanwinst voor de Cottagers? Dat weet zelfs Fulham-manager Claudio Ranieri niet.

Markovic heeft er weer enkele maanden opzitten zonder voetbal op het hoogste niveau. Toch rekent Fulham op de winger tijdens de degradatiestrijd. "Ik geloof dat we er vanuit gingen dat Lazar Markovic goed was in voetbal", aldus Ranieri tegenover FourFourTwo.

"We weten voor een feit dat Markovic goed is in Uno en dat hij daar niet over opschept. We weten dat hij altijd een paraplu meeneemt, wanneer hij naar buiten gaat en dat Lazar die graag met anderen deelt", ging de Italiaan verder.

Volgens Ranieri heeft Markovic nog goede eigenschappen. "Hij vraagt altijd aan anderen hoe hun dag was. En dat luistert hij altijd aandachtig alvorens hij over zijn eigen dag begint. Hij doet ook altijd de afwas, zelfs als hij zelf kookte.”

De humor van Ranieri ging nog even door. "Als hij naar de supermarkt gaat, brengt hij ook altijd zijn eigen zakje mee. Die plastieken zakjes van de winkel moet hij niet hebben. Markovic is ook goed in karaoke. Zijn versie van How The West Was Won And Where It Got Us van R.E.M. is subliem. Markovic is ook een goede minnaar."

Niemand zag Markovic live spelen
Maar het belangrijkste, hoe zijn de voetbalkwaliteiten van Markovic? "Wanneer het op voetbal aankomt, weet niemand eigenlijk of hij daar goed in is. Echt, met iedereen die we gepraat hebben, zag niemand hem ooit live spelen. Maar hé, die mannen van Liverpool zeiden dat hij er iets van kon. Dat moet toch voor iets tellen”, aldus nog Ranieri met een flinke knipoog.

Fulham in degradatiegevaar
Afgelopen weekend won Fulham met 4-2 van Brighton. Markovic zat niet in de selectie. De ploeg van Denis Odoi staat momenteel negentiende in de stand. Het telt acht punten minder dan Burnley, dat op een veilige zeventiende plaats staat.

Lees ook: Zuur voor Anderlecht: 'Ex-speler loodste Markovic naar Fulham'