Liverpool vervolgt bedenkelijke serie: City en Spurs hebben koploper in zicht

Liverpool vervolgt bedenkelijke serie: City en Spurs hebben koploper in zicht

04-02-2019 23:00

Premier League-koploper Liverpool blijft kwakkelen in het nieuwe jaar. The Reds lieten maandagavond op bezoek bij West Ham punten liggen en hebben nu in drie van de vijf competitiewedstrijden van het nieuwe jaar geknoeid: het gat met Manchester City bedraagt nog slechts drie punten.

Het venijn van de wedstrijd zat hem in de openingsfase. De arbitrage zag opzichtig buitenspel van James Milner over het hoofd, waarna de routinier Sadio Mané in staat stelde om de 0-1 aan te tekenen. West Ham had echter vijf minuten nodig om orde op zaken te stellen: de nummer twaalf van de Premier League verraste alle Liverpool-spelers met een kort genomen vrije trap en Michail Antonio schoof de 1-1 binnen.

Die tegenvaller kwam Liverpool niet meer te boven. De lijstaanvoerder had een overdaad aan balbezit, maar slaagde er maar niet in om The Hammers hun wil op te leggen. Na de rust kwam Liverpool nauwelijks in de buurt van het doel van Lukasz Fabianski, met de 1-1 einstand als logisch gevolg.

De puntendeling in Londen is, na de nederlaag tegen Manchester City en het gelijkspel tegen Leicester City, de volgende tegenvaller voor Liverpool. The Citizens stonden tijdens de jaarwisseling nog op zeven punten achterstand, maar hebben de koploper inmiddels weer in zicht gekregen. Nummer drie Tottenham Hotspur volgt op vijf punten van Liverpool, dat een drukke maand tegemoet gaat: tussen de twee Champions League-confrontaties met Bayern München in wordt er gespeeld tegen rivalen Manchester United en Everton.