'Club Brugge vindt in Kroatië alsnog nieuwe club voor overbodige Tomecak'

'Club Brugge vindt in Kroatië alsnog nieuwe club voor overbodige Tomecak'

04-02-2019 17:10
8

Club Brugge heeft alsnog een oplossing gevonden voor de overbodige Tomecak. De 29-jarige back keert terug naar zijn ex-club HNK Rijeka. Dat schrijven Kroatische media, waaronder 24 Sata.

De bronnen melden dat de deal helemaal rond is en dat Tomecak zondag al zijn debuut kan maken in de uitmatch tegen Inter Zapresic. Rijeka was door een zware knieblessure van Momčilo Raspopović op zoek naar een rechtsback en kwam met Tomecak bij een oude bekende uit. Tomecak wordt ook gezien als optie voor de linksbackpositie in het 4-2-3-1 systeem van Rijeka. De Kroaten bezetten momenteel de vierde plaats in de hoogste afdeling en zijn hard op weg op een Europees ticket te bemachtigen.

Tomecak speelde van medio 2013 tot september 2015 al 94 duels (8 goals, 11 assists) voor Rijeka, voordat hij via Dnipro Dnipropetrovsk (Oekraïne), Al Nasr (Saudi-Arabie) en KV Mechelen in januari 2018 bij Club Brugge belandde. Tomecak kwam mede op verzoek van landgenoot Ivan Leko, maar de samenwerking werd geen succes. Tomecak kwam niet verder dan negen optredens voor Club Brugge. Dit seizoen deed Leko amper drie keer een beroep op hem. Tomecak werd dan ook richting uitgang geduwd.

Kroatië is één van de 83 landen waar de transfermarkt nog open is. Club Brugge profiteert daar nu optimaal van.