'Van Marwijk verrast en kan met vierjarig contract terugkeren als bondscoach'

'Van Marwijk verrast en kan met vierjarig contract terugkeren als bondscoach'

04-02-2019 14:27
1

Bert van Marwijk gaat Carlos Queiroz vervangen als bondscoach van Iran. Althans, dat wordt gemeld in het Midden-Oosten. Van Marwijk is nu nog werkzaam aan de zijde van PSV-trainer Mark van Bommel.

Een bekende Saudische journalist pakt maandag uit met het nieuws dat Van Marwijk de opvolger wordt van Queiroz. Een akkoord zou dichtbij zijn: de oud-bondscoach van Nederland, Saudi-Arabië en Australië moet alleen nog zijn handtekening zetten. In Iran ligt een vierjarig contract klaar.

Iran zit zonder bondscoach na het vertrek van Queiroz. De ervaren Portugees nam vorige week ontslag, nadat hij zich met het land niet wist te plaatsen voor de eindstrijd van de Azië Cup. Japan was in de halve finale met 3-0 te sterk. Queiroz was sinds 2011 bondscoach van Iran.

Van Marwijk fungeert op dit moment nog als klankbord van Van Bommel bij PSV. Hij heeft geen officiële functie in de technische staf, waardoor hij in theorie kan vertrekken wanneer hij wil. Van Marwijk was eerder trainer van onder meer Feyenoord en Borussia Dortmund.