Kentering bij Club Brugge: ‘Fans nemen Leko zwaar op de korrel’

Kentering bij Club Brugge: ‘Fans nemen Leko zwaar op de korrel’

04-02-2019 13:16
15

Club Brugge speelde 1-1 gelijk in eigen huis tegen KAA Gent. Weer belangrijk puntenverlies voor Ivan Leko en de zijne voor de titelstrijd. De supporters van Club Brugge keerden zich ook even tegen de Kroaat, dat zag ook Peter Vandenbempt.

‘Er was dat opvallende moment in het slot waarbij de fans trainer Ivan Leko zwaar op de korrel namen - dat is de allereerste keer - bij de wissel van Ruud Vormer. Dat was zeer opvallend, want de steun van de fans aan hun trainer in de moeilijke momenten die hij heeft gekend, is altijd onvoorwaardelijk geweest. Dus dat is toch een beetje een kentering’, vindt Vandenbempt tegenover Sporza.

‘Leko had ook al de wind van voren gekregen voor zijn keuzes in de thuiswedstrijd tegen Charleroi’, vervolgt Vandenbempt. ‘En de reactie van Ruud Vormer is zoals we hem kennen: emotioneel, het is een open boek. Die voert dan - ongewild neem ik aan - op die manier de druk op de trainer toch op. Met een pittige programma nationaal en ook Europees kunnen ze dat in Brugge toch een beetje missen.’