Ik kan me niet voorstellen dat hij nog bij Club Brugge blijft

"Ik kan me niet voorstellen dat hij nog bij Club Brugge blijft"

04-02-2019 12:45
29

Ivan Leko heeft nog altijd geen nieuw contract getekend bij Club Brugge. Nochtans loopt zijn huidige contract in de zomer af. Jacques Sys van Sport/Voetbalmagazine denkt dat het dan ook afgelopen gaat zijn.

Sys vreest dat de dagen van Leko geteld zijn. "Je merkt dat de sfeer daar een beetje omslaat, zoals het publiek dat begon te fluiten na de vervanging van Ruud Vormer en daarbij trainer Ivan Leko in het vizier nam. Die vervanging vond ik overigens terecht: Vormer zat niet goed in de wedstrijd."

Leko verliest zo de steun van de fans. "Dat de eigen supporters zich tegen de trainer keren heeft te maken met de resultaten - het aureool van onklopbare thuisploeg is Club stilaan kwijt -, het mindere voetbal - de combinaties verlopen stroever -, maar ook het uitblijven van een contractverlenging voor Leko."

Dat laatste is een teken aan de wand. "Het feit dat het Clubbestuur niet over een nieuw contract spreekt of zelfs geen signaal geeft dat dat in orde zal komen, wekt een bepaalde indruk. Ik kan mij niet voorstellen dat hij er ook volgend seizoen nog coacht. Zeker niet als nu ook de supporters zich tegen hem keren. Zijn positie wordt er niet sterker op - en dan druk ik me zacht uit."