Duidelijke boodschap voor Genk: Club zal op zoek gaan naar een nieuwe trainer

Duidelijke boodschap voor Genk: "Club zal op zoek gaan naar een nieuwe trainer"

04-02-2019 11:16
13

KRC Genk heeft haar voorsprong op Club Brugge weer met twee punten vergroot. De Limburgers draaien onder leiding van Philippe Clement een uitstekend seizoen. Al maakt de competitieleider volgens Mark Hendrikx maar beter snel werk van een contractverlenging.

"KRC Genk zou er goed aan doen om Philippe Clement voor langere tijd aan zich te binden en daar snel werk van te maken", opent hij in Het Belang van Limburg. Hendrikx heeft daar een goede reden voor. "Ten eerste omdat er meerdere postjes vrij zullen komen, zo zie ik Club Brugge voor volgend seizoen op zoek gaan naar een nieuwe trainer."

De nieuwe Alex Ferguson
De ex-Rode Duivel en analist vergelijkt Clement met een wereldtopper. "Maak van Clement de Alex Ferguson van KRC Genk, die een perfecte tandem zou vormen met Dimitri de Condé. Zo neem je ook de onzekerheid weg bij je coach. In België hangt te vaak een hakbijl boven het hoofd van de trainers."

Alles hangt echter af van de ambities van Clement zelf. "Natuurlijk moet Clement dit ook zelf willen. Met Genk is hij pas aan zijn tweede club als coach bezig, maar Ferguson heeft ook niet veel ploegen gecoacht."