VP 11 Van De Week, Speeldag 24: Heerlijke topper en overtuigende Kaminski

VP 11 Van De Week, Speeldag 24: Heerlijke topper en overtuigende Kaminski

04-02-2019 11:00
1

Ook op Speeldag 24 waren er weer mooie dingen te zien op de Belgische velden. Vooral Standard - Anderlecht was reclame voor het voetbal, maar ook elders blonken er spelers uit.

Defensie met uitstekende voeten
In doel kiezen we voor Thomas Kaminski. Die is al goed bezig om Lovre Kalinic te doen vergeten bij KAA Gent. Zijn reddingen zijn zeker even goed, maar vooral zijn voetenwerk valt op. Kalinic keilde heel wat ballen in de tribune, terwijl Kaminski veel rustiger en vooral veel technischer is. Uitvoetballen begint met een goed voetballende keeper.

Ook in de defensie kiezen we met Ivan Obradovic, Joakim Maehle en Zinho Vanheusden voor een dosis technisch vernuft. Dino Arslanagic heeft dat minder, maar zit in een uitstekende periode als slot op de deur bij Antwerp.

Balvast middenveld
Vadis Odjidja keerde zondagmiddag terug naar het Jan Breydelstadion en deed dat met verve. Hij hield Hans Vanaken uit de wedstrijd en viel zelf op met sterke duels en rushes naar voor. Odjidja is in topvorm één van de beste middenvelders uit de Jupiler Pro League.

Razvan Marin overvleugelde het middenveld van Anderlecht met Standard. Hij beet in de bal en koppelde dat aan een gave passing én een wereldgoal. Alejandro Pozuelo had het moeilijk op de Freethiel, maar zoals vaak dreef zijn klasse boven op het moment van de waarheid. Zijn winning goal was subliem.

Fenomeen Carcela
De wereldgoal van Carcela werd wel afgekeurd, maar hij was wel een echte gesel voor de defensie van Anderlecht. Carcela kan zich niet altijd opladen voor de kleinere wedstrijden, maar krijgt vleugels als Anderlecht op bezoek komt. Hij was gewoon ongrijpbaar.

Theo Bongonda deed van zich spreken bij Zulte Waregem. Hij maakte geen doelpunt, maar compenseerde met twee assists. Diep in de spits kunnen we Yohan Boli zetten, die twee keer scoorde voor STVV. We kiezen echter voor iemand die er nog nooit instond: Felipe Avenatti, die opnieuw beenhard werk leverde voor KV Kortrijk