Bankzitter Meunier ziet ploegmaats na 21 wedstrijden verliezen van Denayer

03-02-2019 22:59

Paris Saint-Germain, met bankzitter Thomas Meunier, is na 21 (!) wedstrijden zijn ongeslagen status in de Ligue 1 kwijtgeraakt. Het Olympique Lyon van Jason Denayer bleek in eigen huis te sterk voor de Parijse grootmacht.

Na zeven minuten leek er nochtans geen vuiltje aan de lucht voor PSG. Houssem Aouar ging pingelen in de as van het veld en raakte de bal kwijt aan Julian Draxler. De Duitser vond Angel Di Maria, die tegendraads binnenschoot: 0-1. De thuisploeg bleek echter over veerkracht te beschikken. Doelman Alphonse Aréola verijdelde nog een open kans voor Depay, maar kwam even later te laat zijn doel uit en werd gepasseerd door een kopbal van Moussa Dembélé: 1-1.

Direct na de rust moest Aréola nog eens vissen. Dembélé versierde een penalty na een ogenschijnlijk onschuldige botsing met Dembélé en Nabil Fekir schoot vanaf elf meter de 2-1 binnen. PSG moest in de achtervolging en werd ook meerdere malen gevaarlijk. Lyon-doelman Anthony Lopes bleef echter overeind.

Veel reden tot zorgen hebben de Parijzenaars echter niet. De voorsprong op achtervolger Lille is tien punten: de nummer twee heeft bovendien twee wedstrijden meer gespeeld. Nummer drie Olympique Lyon staat nu drie punten achter Lille.