Real Madrid en Courtois komen stoom voor Clásico en CL: vijfde zege op rij

Real Madrid en Courtois komen stoom voor Clásico en CL: vijfde zege op rij

03-02-2019 22:42
1

Real Madrid begint langzaam in vorm te komen met de beker-Clásico en de Champions League-wedstrijd tegen Ajax in zicht. Nummer zeven Deportivo Alavés kwam zondagavond op bezoek bij De Koninklijke, dat in de slotfase uitliep naar een ruime overwinning.

De Madrilenen hadden in de voorbije weken vertrouwen getankt met vier overwinningen op rij en zege nummer vijf kwam eigenlijk geen moment in gevaar. De Koninklijke had ruim 75 procent balverlies en waagde meer dan twintig doelpogingen, terwijl doelman Thibaut Courtois slechts één keer in actie moest komen.

Die superioriteit kwam echter pas laat tot uitdrukking in de score. Karim Benzema stond na een half uur spelen aan het einde van een vlotte aanval over links. In de laatste tien minuten profiteerde Vinicius Junior van geschutter in de Alavés-defensie en legde Mariano Diaz met een fraaie zweefkopbal de 3-0 eindstand vast.

Real Madrid gaat nu een drukke week tegemoet met drie interessante uitwedstrijden. Na de Copa del Rey-halve finale tegen FC Barcelona van woensdagavond wordt zaterdagmiddag de derby tegen Atlético gespeeld. Op woensdag 13 februari reist de regerend Champions League-winnaar af naar Amsterdam.