STVV haalt het makkelijk van Eupen en zet Anderlecht uit de top zes

03-02-2019 21:52
9

De strijd om Play-Off 1 blijft bijzonder spannend worden. Zeker na de winst van STVV zondagavond. In eigen huis won het met 4-1 van Eupen. Daardoor komt het ook weer in de top zes te staan.

STVV ging bijzonder stevig van start en maakte het meeste aanspraak op een doelpunt. Het moest echter al vroeg een stevige opdoffer verwerken. Na een schot van Gnaka kwam de bal uiteindelijk tot bij Yuta Toyokawa. De Japanner wist andermaal te scoren met het hoofd.

De thuisploeg kreeg een slag, maar kwam uiteindelijk toch weer in de partij. Na matig verdediger van Siebe Blondelle kon Daichi Kamada nog eens scoren voor STVV. De Truienaren gingen ook vol voor dat tweede doelpunten en werden daar voor beloond. Yohan Boli kon met een weergaloze treffer voor de 2-1 ruststand zorgen

Spanning
In de tweede helft ging het goed op en af en leek Eupen zelfs ietwat de bovenhand te hebben. Rocky Bushiri wist ook te scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. Aan de overkant waren er ook nog enkele kansen. De partij kon echt alle kanten uit.

Na een uur voetballen leek STVV helemaal kapot en kwam er niet meer aan te pas, tot de tachtigste minuut. Boli kon met zijn tweede van de avond de partij helemaal beslissen. Even later werd het zelfs 4-1.

Door de winst springt STVV van de zevende naar de vijfde plek in de stand. Het springt daarbij over KAA Gent (6) en Anderlecht (7). Het telt twee punten meer dan Anderlecht en één punt meer dan Gent.