Agüero gidst Manchester City met tiende Premier League-hattrick langs Arsenal

03-02-2019 19:39

Manchester City heeft de achterstand op Premier League-koploper Liverpool teruggebracht tot twee punten. Onder leiding van een onnavolgbare Sergio Agüero wonnen The Citizens met 3-1 van Arsenal.

In het Etihad Stadium waren amper vijftig seconden gespeeld, toen Agüero zijn eerste doelpunt van de dag maakte. De Argentijnse spits kopte raak uit een voorzet van Aymeric Laporte. Diezelfde Laporte dacht zijn ploeg snel daarnaa aan een grotere voorsprong te helpen, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Uit het niets kwam Arsenal op gelijke hoogte. Laurent Koscielny knikte de bal binnen na een verlengde hoekschop. Op dat moment waren er pas tien minuten gespeeld. Kort voor rust kwam Manchester City echter op een nieuwe voorsprong via Agüero, die op aangeven van Ilkay Gündogan zijn tweede maakte: 2-1.

In de tweede helft liep City relatief simpel weg bij Arsenal. Agüero gleed een voorzet van Raheem Sterling binnen en bezorgde daarmee zichzelf een hattrick - alweer zijn tiende in de Premier League. Het enige hoogtepunt bij Arsenal was het debuut van Denis Suarez, die tot de zomer wordt gehuurd van FC Barcelona.

Door de zege kruipt Manchester City dichter bij Liverpool. Het verschil is nog twee punten, al heeft de koploper wel een wedstrijd minder gespeeld. Arsenal staat op de zesde plaats met 47 punten uit 25 wedstrijden. City deed het zonder Vincent Kompany. Kevin De Bruyne werd vlak voor het einde vervangen.